17 Kasım 2022

Ülkemizin Emisyon Hedefine Bizler De Katkıda Bulunuyoruz

Kainat Enerji olarak ülkemizin küresel ısınma mücadelesine, yenilenebilir kaynaklardan ürettiğimiz enerjiyle destek veriyoruz.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonunu azaltma hedefi çerçevesinde 2030 yılında ülkemizin %41 oranında bir azalma gerçekleştirmeyi hedeflediğimizi açıkladı. Özetle , fosil yakıtlardan üretilen enerjilerin kullanımı azaltılarak son bulmalı ve yerine sera gazı yaymayan, doğaya zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynakları tercih edilmeli.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkaran bu açıklamaya karşılık olarak ben de yerli ve milli enerji hizmetlerimizle hem devletimizin hem de vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu söylemek isterim.

Rüzgar, güneş, su gibi yenilenebilir kaynaklardan üretilen enerjinin kullanımını arttırarak dünyamızı güzel yarınlara, ülkemizi ise ulaşmak istediği hedeflere hep birlikte ulaştıracağız.

Paylaş: